Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


jaslice


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

goga

05.09.2002. 12:55

Moja 16-mjesečna djevojčica krenula je u jaslice. U ponedjeljak nije htjela ići kući, u utorak je jako plakala i dobila je temperaturu ( u guzi 37,5), srijeda je prošla ok, a danas u četvrtak plakala je sat i pol. Tete je nisu mogle smiriti i pozvale su me da dođem po nju jer je opet dobila temperaturu (37,4) . Tete su mi rekle da nije jako plakala vrištala kao ostala djeca već je potiho plakala. Kad sam došla smirila se isti tren i nakon petnaestak minuta više nije imala temperaturu, normalno smo se igrale sa ostalom dijecom i pojela je punu zdjelicu u vrtiću. Mene zabrinjava temperatura. Da li je to jedna od reakcija na šok, koliko je to normalno ili koliko je to zabrinjavajuće????? Unaprijed vam puno, puno hvala. Goga

prof. dr. sc. Ana Votava-Raić

05.09.2002. 19:46

Cijenjena gospođo, temperatura mjerena rektalno, koju navodite nije povišena, ali dozvoljavam da je nešto viša od uobičajene, pod uvjetom da je temperatura ranije redovito mjerena i na taj način poznata. Inače, nažalost, gotovo je uvijek potrebno određeno vrijeme za prilagodbu na novu i stranu sredinu. Reakcije u tom periodu su individualne (plač je jedan od najčešćih simptoma), kao i dužina trajanja problema. Utješno je da se većina djece "pomiri" sa situacijom. Nadam se da će to tako biti i u slučaju s Vašim djetetom, što Vam od srca i želim. Srdačan pozdrav.