Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


krmeljave oči


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

tea

15.04.2003. 10:19

Cijenjeni,
Imam sina od 19 mjeseci i zadnja 3-4 dana ima problema s očima prepunim krmelja. Noću i u toku dana skuplja mu se velika količina krmelja u očima, tako da ujutro čak nemože otvorit oko, bude mu kompletno sljepljeno. Molim vas da mi rečete da li trebam radi toga ići u doktora ili je dovoljno da mu to čistimo s kamilicom ili možda fiziološkom otopinom. Unaprijed zahvaljujem!

Dr. D. Richter

15.04.2003. 20:35

Ja bih djetetu stavljao antibiotske kapi za oči, npr. Garamycin ili Sulfasol. Ništa se ne mora, pa tako se ne mora niti ići doktoru, ali zar očekujete da vam to ja kažem sa par sto kilometara udaljenosti? Dakle ako me pitate, ne morate li ići doktoru zbog toga i toga, ja vam odgovaram: morate.

tea

16.04.2003. 09:25

Cijenjeni!
Zahvaljujem vam na brzom odgovoru, ali također moram primjetiti da je prava šteta da čovjek vašeg obrazovanja spada na tako niske grane i tako se bezobrazno ponaša javno. Ono što roditelji očekuju kad vam postave pitanje je vaše mišljenje vezano za opisani problem, a ne vaš stav o pitanju. Očigledno ste odlučili da "odučite" roditelje od pitanja koja smatrate glupima. Ali da shvatite da to za nas nije glupo, jer da je ne bismo vam ni slali e-mail, bili biste blaži i pokazali više razumijevanja za našu "glupost". Stoga vas molim da ubuduće u odgovorima prema drugim zabrinutim roditeljima koji se ne snalaze s riječima tako dobro kao vi, budete blaži i da se koncentrirate samo na problem, a ne i na to kako da ispadnete što bahatiji i bezobrazniji.
Iskreno se nadajući da ćete shvatiti i prihvatiti najljepše vas pozdravljam!

Dr. Darko Richter

16.04.2003. 21:24

Ovo nije forum za polemiku, a da je tako, vidi se najbolje po tome što roditelji ne posustaju u svojim pitanjima, na koja, sudeći po promptnosti koju mi priznajete, očito dosta rado odgovaram. Nije problem samo u problemu, već i u općoj zdravstvenoj kulturi, jer vi ne možete očekivati da vam bilo tko s udaljenosti procjenjuje potrebu odlaska liječniku, u akutnom stanju. Prema tome, ljudi koji postavljaju pitanja moraju se isto tako koncentrirati na problem, a ne na neki postupak oko tog problema, jer nitko ne može preuzeti na sebe odgovornost da vam kaže da ne odete doktoru, a da nakon toga dođe do neke komplikacije zbog kojega će vas nazočni liječnik upitati: a zašto niste prije došli? Nije ovo samo brbljanje preko nekog chat foruma, pročitajte malo uvjete korištenja na dnu strane, pa razumijte i one koji odgovaraju. Bez obzira na formalno-pravne ograde u tim uvjetima određena odgovornost s moje strane postoji.