Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26390

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


krv u stolici


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

mama

11.03.2003. 22:14

Poštovani, kod mog sedmogodišnjeg sina već dva mjeseca primjećujem svježu krv u stolici. On je kao i cijela obitelj nedavno prolazio kroz vrlo stresnu situaciju jer je pošao u školu, a istovremeno je otkriven i liječen tumor jajnika kod petogodišnje sestre. Analiza stolice je pokazala da nema parazita, a UZV trbušne šupljine je uredan. Pedijatrica je ustanovila jedino ragade na analnom otvoru i prepisala nam je dijetu, koje se uredno pridržavamo. Stolica mu nije tvrda, ali nema je baš svakodnevno, pa je povremeno reguliramo s Portalak sirupom. Krv se i dalje pojavljuje kod svake stolice, pa sam veoma zabrinuta. Da li se trebamo samo strpiti i čekati da se sve riješi dijetom, ili su potrebne još neke pretrage? Unaprijed se zahvaljujem.

prof. dr. sc. Ana Votava-Raić

12.03.2003. 18:45

Cijenjena gospođo, krv u stolici (kao i u drugdje) uvijek zahtijeva točnu dijagnozu, bez obzira na statistiku koja u toj životnoj dobi najčešće govori u prilog neopasnim uzrocima. Jedan od njih ste i sami naveli - ragade. No, ima i drugih uzroka koje treba istražiti. Točna dijagnoza nužna je za pravilno liječenje, a ono je potrebno kako bi se spriječile nepoželjne posljedice od kojih je jedna slabokrvnost. Anemija kao posljedica dugotrajnog krvarenja može biti i značajna. Stoga, svakako pođite pedijatru, a po potrebi i pedijatrijskom gastroenterologu (ev. na Klinici za pedijatriju, na Šalati: 01 4552 333 ili na Rebru 01 23 88 888). Srdačno Vas pozdravljam.