Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Lifni cvorovi


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Teja1108

26.01.2024. 13:10

Poštovani doktore,
Sitvacija je sljedeca, imam djete od 17 mjeseci, sa 2 mjeseca je dobio prvu upalu bubrega i to se navodno bilo izljecilo, nakon mjesec dana od prve upale dosla je i druga upala bubrega i uz tu upalu je dobio sepsu, bili smo u bolnici 14 dana,sve se izljecilo, ali je morao piti terapiju antibiotika do prve godine zivota, sada trenutno 5 mjeseci ne pije vise, u 9 mjesecu 2023 je dobio vodene kozice i tada sam primjerila da su mu lifni cvorovi nateceni( iza svakoga uha po jedan i na potiljku isto) bili smo kod pedijatra on je napipao i na preponama i ispod pazuha i rekao je da je to normalno kada djete ima vodene kozice, trenutno je proslo 4 mjeseca od vodenih kozica ali na potiljku i iza oba uha se mogu lifni napipati i iza jednog uha je vidljiv lifni cvor, ali bi rekla da su manji od 1 cm, dali je to normalno da su lifni cvorovi i dalje tu, ja nisam sigurna dali su oni i prije tih upala i tjekom upale burgega isto bili tu ili ne, ali po slikama od prije bi rekla da su bili i prije prisutni ali sam tek primjerila kada su tokom vodenih kozica bili nateceni, dali se oni moraju skroz povuci i koliko im vremena treba da se skroz povuku, dali su potrebne kakve daljne pretrage?Unaprijed hvala.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

29.01.2024. 15:05

Prema svemu riječ je o zdravim limfnim čvorovima koji neće nestati. Oni se u fazama infekcija mogu privremeno povećati te nakon par dana od ozdravljenja se smanjuju na prijašnju veličinu. Nisu potrebne nikakve pretrage.