Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6618 | Broj poruka: 26365

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Lom ruke


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

g12345t

21.09.2018. 18:35

Postovani. Izvinjavam se ako ovo pitanje nije vasa uza oblast, ali mozda cete znati odgovor. Djevojcica 3.5 godine pala je na spuzvu i nezgodno se docekala na rukice. Ruku je koristila sasvim normalno i prstice osim kada se nasloni na ruku, tada je imala bolove. Nije bilo otoka niti modrila. Odvela sam je na rtg. Na rtg-u su nam rekli da nema preloma ali da opet pogleda ortoped. Ortoped kaze da ima prelom u zglobu. Stavili su joj gips 20 dana. Mene brine to sto nije stavljen puni gips. Nego je dijelom gips a dijelom zavoj. Da li je moguce da je neka greska u pitanju ili je i ovakav gips dovoljan da imobilise ruku? Jos jednom izvinite i hvala.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

30.09.2018. 23:40

Uobičajeno se nekompletni gips (longeta) postavlja kod uganuća, dok se kod prijeloma stavlja puni gips (može se inicijalno postaviti longeta dok ne splasne otok ruke, potom se postavlja puni gips. Katkada je prijelom tako mali da se ne vidi na rendgenu, tada se radi CT. U svakom slučaju, kod Vašeg djeteta se vjerojatno ne radi o velikom prijelomu s pomakom koštanih dijelova pa vjerujem da će oporavak ići dobro.