Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26391

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Natekli prst i osip


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

3palacinke

19.01.2015. 11:15

Postovani, dijete ima 3 godine, nocu se probudio u 3 sata, probudio ga je svrab na gleznju. Mjesto koje ga je svrbilo je bilo crveno i imalo osip velicine uboda komarca, 4-5 tockica, a jednak osip je bio i na drugom gleznju. Dva prsta na stopalu su bila crvena i tvrda, i to mali prst i srednjak. Crvenilo je bilo uocljivo zato sto su ostali prsti bili puno svjetliji. Nakon petnaestak minuta zalio se da mu nesto nije u redu s sakom i tada sam vidjela da mu je na jednoj ruci kaziprst takoder crven i dio prsta izmedu zgloba koji prst veze za saku i prvog zgloba na prstu je bio jako tvrd. Prst je mogao pomicat ali malo teze. Ubrzo je zaspao i do jutra je sve proslo.
Inace, 3 dana prije je imao visoku temperaturu koja je trajala 3 dana doktori su rekli da je to viroza koju je dobio u bolnici, a tjedan dana prije toga je bio u bolnici jer se onesvijestio i tamo su mu vidjeli da mu je nizak secer (primljen je ujutro, popio je dva gutljaja zasladenog caja, secer iz prsta iznosio je 2,2, vaden oko 40 minuta nakon tog caja).
Bi li se trebala brinuti radi tog osipa i natecenog prsta?
Hvala.

3palacinke

19.01.2015. 23:00

Samo da nadodam da se tijekom dana osip prosirio s gleznjeva i na koljena. I da popravim opis osipa, najvise lici na plik koji dobijes kad se lagano opeces. Okolna koza je crvena, a sami osip bijel. Podsjetio me na ubod komarca jer tako izgleda ubod komarca kada tek ubode prije nego se zacrveni. Ne znam jesam li uspjela dobro objasniti, ako treba slikala sam pa mogu poslati sliku.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

20.01.2015. 10:10

Opis dosta uvjerljivo upućuje da je riječ o alergijskoj reakciji. Preoručujem nekoliko dana davati neki od lijekova protiv alergije.