Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


nemirni snovi


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

vikica

12.02.2003. 08:43

Poštovani dr. Richter,
molim Vas da mi odgovorite na slijedeće pitanje;
moj sin od 27 mj. u poslijednjih 6 mjeseci ima određenih "problema" tijekom spavanja. Legne oko 19 i 30, najkasnije u 20 sati. Još malo priča sa igračkom u krevetiću ili pjeva (sam u sobi) i zaspi mirno. Oko ponoći se počinje vrpoljiti po krevetiću, putuje gore dolje, pri čemu udari svako malo glavom u stranicu, pa ga čujemo. Povremeno priča u snu ili viče.Ako se razbudi jako plače i zove me tako dugo dok ga ne uzmem k nama u krevet(nije svakodnevno pravilo!)Ali ni tada se ne smiruje, nego se vrti, sjedne, pokušava nekuda otići, sve uz određeno "cviljenje". Često se i samo grči,u tzv. fetus položaj, pri tom ispuštajući vjetrove.Napominjem da to nije svakonoćna pojava, ali je ipak često. Primjetila sam da se to uvijek događa za punog mjeseca, ali mi je smiješno to povezati sa tim.Preko dana on je izrazito živo dijete, neprekidno u pokretu, brbljavo i nema nikakvih problema u komunikaciji s nepoznatim osobama. Jedino što me tokom dana malo čudi što se vrlo lako "uzbudi". Naime, kada igramo neku igru ili radimo nešto što on jako voli, nakon svake izvršene radnje on otrči po boravku, gore dolje, i pri tom maše ručicama ozarenog lica.
Imam dvije nećakinje njegove dobi koje nisu ni malo slične njemu (iako ne vidim razloga zašto bi i bile!?!)pa se povremeno pitam je li to sve uobičajeno u toj dobi od 27 mj. i da li je moguće da on noću samo ponovno tako snažno proživaljava sve ono što je doživljavao danju?