Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

daria

10.02.2003. 23:17

Kći ima 9 g. žali se na bol u desnoj bradavici (samo na dodir). Ta je bradavica malo tvrđa i za nijansu tamnija od druge (nema modrice). Nije se udarila (barem tako misli). Bavi se sportom i u zadnje vrijeme čini mi se da ima "bolji" apetit. Da li su u pitanju hormoni ili ......?
Hvala unaprijed.

prof. dr. sc. Ana Votava-Raić

12.02.2003. 20:26

Cijenjena gospođo, teško je odgovoriti. Niste naveli razvijenost Vaše kćerke, ni ostale tjelesne karakteristike. No, vjerujem, da nisu "u pitanju hormoni...", bar ne za sada. Međutim, čini mi se da je najbolje počekati jedno kraće vrijeme (recimo - tjedan ili dva) sa slijedećom namjerom: možda će se stanje srediti samo od sebe (što me ne bi iznenadilo), možda će potrajati uz pojavu drugih simptoma, pa ćete morati otići kod pedijatra radi pregleda i ev. nekih pretraga. U svakom slučaju, nema razloga za brigu. Vas i Vašu kćerku srdačno pozdravljam.

daria

13.02.2003. 10:06

Visoka je 1,33 m, teška 30 kg, izrastaju joj stidne dlačice i dlačice iznad usana.. čini mi se da se mijenja. No, je li to početak puberteta?
Hvala najljepša na odgovoru

prof. dr. sc. Ana Votava-Raić

14.02.2003. 21:30

Cijenjena gospođo, moguće je da se radi o nekom pred-pubertetskom periodu. No, i dalje mi se čini da vrijedi počekati - naravno - razumno vrijeme. Inače, za svaku je preporuku Zavod za endokrinologiju Klinike za pedijatriju na Rebru (centrala: 01 23 88 888). Mnogo pozdrava uz preporuku da manje brinete.