Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


opće stanje nakon upale pluća


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Sonja

19.11.2002. 15:15

Štovani g. doktore,
Moj sin ima 2,10 godine i prošli tjedan mu je u vinogradskoj dijagnozirano da ima početak upale pluća. Kako se naša pedijatrica ne slaže s tom dijagnozom ni ja više nisam sigurna da ju je uopće imao. No radi se o slijedećem. Nakon trodnevne faze sumameda (forte) nema povišenu temperaturu, te je pedijatrica ustanovila da je on sada zdravo dijete. No, mene muči to što on i dalje kašlje, ništa ne jede već 10 dana (koji smoki i bocu čokolina) i opće stanje mu je loše. Nije zainteresiran, neide van (dok ga nekako ne izbavimo na silu)....
Opće stanje je zapravo za mene čudno.
Dali bi se trebala brinuti ili jednostavno čekati da ga to prođe.
Napomena: Prije mjesec dana prebolio je vodene kozice.
Srdačan pozdrav.

Dr. Darko Richter

19.11.2002. 21:47

Dvije bolesti za redom sigurno su ga iscrpile, a ako ova potonja i nije bila upala pluća, vjerojatno je bila žešća dišna infekcija. Ako i dalje kašlje, mogu biti tri stvari: nije se potpuno izliječio, uporno mu dajete lijekove za kašalj pa od toga kašlje, ili ima novu infekciju (sada bez temperature), odnosno možda ima neku trajniju poremetnju pluća (npr. astmu - do sada nedijagnosticiraju). To bi bilo ono najčešće, ako nije iscrpljenost od dvije uzastopne infekcije (vodene kozice i početna upala pluća).