Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


kiwi


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Ana

18.11.2002. 23:43

Moje dijete jako voli kiwi. Međutim, čula sam da on je jako težak kao namirnica pogotovo za bubrege. Kako je moja kći (stara 2god i 8mjeseci) prije godinu i pol ostala bez jednog bubrega (dg. nephroblastoma) i kako je sad zbog metastaza ponovno na kemoterapijama, bojim se da joj ne bi naškodila ta voćka. S druge strane, zbog naravi bolesti dajem joj ionako pojačane doze tekućeg C vitamina u terapijske svrhe. Da li imam opravdan strah? Koliko bi joj mogla maksimalno davati kiwija, a da nema neželjenih posljedica? Hvala!

prof. dr. sc. Ana Votava-Raić

19.11.2002. 19:05

Cijenjena gospođo Ana, neka Vaše dijete slobodno jede voće koje toliko voli. Količina ?, to je teško reći. No, ne vjerujem da može pojesti više od dva do tri na dan, a to joj neće naškoditi. No, bojim se da ćete se morati skoncentrirati oko drugih zdravstvenih problema Vaše curice. Želim Vam mnogo sreće.

Ana

19.11.2002. 21:15

Puno Vam hvala na Vašem odgovoru i lijepim željama!