Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6619 | Broj poruka: 26368

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Osip kod djeteta


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

seniiii

14.05.2019. 22:40

Postovani, imam pitanje vezano uz djevojcicu staru cetiri mjeseca...rodena je s izrazito suhom kozom, grubom na dodir, blijede puti...s dva mjeseca starosti pojavio joj se na obrazu crveni kruzic koji je izazivao svrbez..kruzic se prosirio na drugi obraz, vrat, bradu...kada smo vani na zraku povlaci se a u kuci ko da opet bukne crvenilo narocito poslije kupanja..od krrma smo isprobali bepanten mast, bepanthol losion za tijelo, melem, adermu o na kraju po savjetu pedijatrice Afloderm kremu u kombinaciji s belobazom...nakon tri dana crvenilo se skroz povuklo da bi cetvrti dan opet buknulo...sa svakom kremom kojom mazemo prvi dan, dva se povuce i ponovo bukne ali u vecoj mjeri i na novijem mjestu..Djete je dosta nemirno jer ju to svrbi, pa se cese i jos vise iziritira kozu..Stolica je normalna...Molim Vas za savjet, neznam o cemu se radi da li je to alergija, suhoca koze, dermatitis??
Hvala Vam puno
Lp

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

20.05.2019. 23:50

Prema opisu riječ je o atopijskom dermatitisu. Smanjite temperaturu zraka u prostoru gdje dijete boravi (21 st C), vlažite zrak, nemojte dijete pretoplo oblačiti. Više na ovu temu možete pročitati na https://littledotapp.com/hr/blog . Servis pruža mogućnost konzultacija s dermatologom - može se poslati video ili fotografije uz upit.