Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6618 | Broj poruka: 26365

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Oziljak od zulja kod djeteta?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

SunceSunce

23.10.2019. 13:35

Postovani,
Imam kcerkicu od godinu i pol dana i prije nekih 2 mj sam primjetila da ima na nogici izmedju 2 prsta smeckasto crvenkast kao pigment. Pretpostavila sam da je mozda tu bio izbio zulj jer ima malo bucmastije nogice i preko ljeta je taman prohodala i znala sam joj obuci sandalice i na bosu nogu. Ne sjecam se da sam bas primjetila sami zulj no znam da je znala izuvati sandalicu tijekom setnje u kolicima pa pretpostavljam da ju je to mozda zuljalo.. Kada smo kupili sandalice, cinile su se ok, kozne su i mekane sa rupicama,dakle, nisu bile otvorene.
Moje pitanje je, ukoliko je to bio zulj, postoji li mogucnost da je od njega ostao tako pigmentirani oziljak? Ona se ne zali na to prilikom opipa niti je tu koza uzdignuta niti djeluje osteceno nego samo je kao nekakv veci madez pa ne znam bi li trebalo otici na pregled kod dermatologa za to ili postoji mogucnost da je zbilja ostao kao oziljak od zulja pa da mozda samo to mjesto maze bepanthenom ili necim sl?
Hvala na odgovoru!

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

01.11.2019. 11:50

Malo je vjerojatno da je ostatak zulja. Moguće je da je na tom mjestu nastao mladez no treba isključiti da nije riječ o bradavici. Pregled pedijatra će razjasniti o čemu je riječ i postoji li potreba konzultirati dermatologa.
LP