Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Pečenje nakon mokrenja


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Maja

15.11.2002. 23:48

Poštovani !
Molila bih za savjet . IMAM DJEVOJČICU OD SEDAM GODINA KOJA SE VEĆ NEKOLIKO MJESECI TUŽI NA PEČENJE OKO SPOLOVILA NAKON MOKRENJA . Ona pečenje osjeća na "kraju dijela iz kojeg mokri ".PEČENJE PRESTANE KADA SE NAKON MOKRENJA OPERE ILI NAMAŽE DJEČJOM ILI NEKOM DRUGOM KREMOM, ALI SE PONOVO JAVLJA NAKON SLJEDEĆEG MOKRENJA . MOKRENJE NIJE UČESTALO , A PEČENJE TRAJE I AKO SE NEPOSREDNO NAKON MOKRENJA OBRIŠE PAPIROM . HIGIJENU ODRŽAVA REDOVITO , PERE SPOLOVILO SVAKI DAN običnom vodom . NAPRAVILI SMO NALAZE MOKRAĆE , KRVI I URINOKULTURU I SVE JE U REDU . NIJE PRONAĐENA NITI JEDNA BAKTERIJA TE NIJE DOBILA NIKAKAV LIJEK , a liječnica opće prakse rekla je DA TREBA ČEKATI I DA ĆE TO PROĆI SAMO PO SEBI .MOLILA BIH VAS SAVJET ŠTO DALJE ČINITI , DA LI SE OBRATITI KOJEM SPECIJALISTI , KOJE BI JOŠ NALAZE TREBALO UČINITI, JER DJEVOJČICA IDE U ŠKOLU GDJE JE NAKOM MOKRENJA PEČE TAKOĐER ,A NIJE SE U MOGUĆNOSTI TADA OPRATI .UNAPRIJED ZAHVALJUJEM !
MAMA!

prof. dr. sc. Ana Votava-Raić

18.11.2002. 19:55

Cijenjena gospođo Maja, niste naveli da li dijete uzima neki medikament koji se izlučuje urinom (što je, doduše, manje vjerojatno jer govorite o mjesecima..). No, urinom se izlučju i neki popularni preparati, kao npr. C-vitamin (treba obratiti pažnju i na hranu). Ovako "kemijski" promijenjen urin može u nekim (iako rijetkim) slučajevima napraviti neprilike na sluznicama i koži posebno osjetljivih osoba. Inače, preostaju Vam još dvije provjere: brisa kože neposredno uz vanjski dio uretre, pa i samog krajnjeg dijela uretre i ponovna kompletna kontrola urina. U posebnim slučajevima, treba razmotriti i psihičke uzroke mnogih, pa i ovih, smetnji. Mnogo pozdrava.