Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


pitanje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

gordana

13.11.2002. 18:57

Prije godinu dana kod curice od 4 god. u predjelu vrata (ispod brade) pojavila se mala izraslina u obliku lješnjaka.
Dg. Cysta colli mediana infl.
I Th: Klavosin sirup
II Th. Incisio draenage
Amoxil sirup
Izvršen je isječak i dobili smo objašnjenje da je potrebna operacija ali kad curica naraste, da poslije rođenja nije došlo do zarastanje nekakve resice već da se ona otkinula. Nakon tog isječka ta ranica svako malo vremena naraste i počne curiti nekakva tekućina. Ponovo zaraste ali nakon mjesec do dva ponovo cuti.
Molimo Vas mišljenje.
Unaprijed hvala.

prof. dr. sc. Ana Votava-Raić

14.11.2002. 18:27

Cijenjena gospođo, bilo bi dobro da Vaše dijete pregleda ORL-specijalist ili kirurg lica i vrata. Vjerojatno se radi o nepotpuno zatvorenom kanalu koji sada tvori cistu. Cista s unutrašnjom strukturom svog zida secernira, a nastala izlučevina se može upaliti sve do gnojne upale. Stoga je zaista potrebna operacija (kapsula se mora odstraniti), a kada ? - to je pitanje na koje će odgovoriti kirurg koji se s takvom promjenom svakodnevno sreće. Srdačno Vas pozdravljam.

gordana

16.11.2002. 20:54

Prvenstveno se zahvaljujem na odgovoru a obzirom da se ne radi o mom djetetu već djetetu moje rođake koja ne živi u Hrvatskoj već u BiH, molim Vas da mi preporučite nekog privatnog specijalistu u Zadru ili okolini.
Rođaka je mišljenja da pričeka da dijete naraste? a to je mišljenje samo od jednog lječnika koji sigurno nije ORL specijast. Svakako bi posjetili neku drugu ordinaciju kada nam dođu u posjetu.
Još jednom hvala.

prof. dr. sc. Ana Votava-Raić

18.11.2002. 20:02

Cijenjena gospođo, nažalost, ne poznajem kolege specijalnosti koje Vama trebaju u Zadru. U Zagrebu se možetre javiti, npr. u Kliničku bolnicu Dubrava (Odjel za djecu Klinike za maksilofacijalnu kirurgiju: 01 2902 658 ili privatno kod Prof. Marija Bagatina čiji ćete telefonski broj naći u tel. imeniku ili u službi informacija). Još jednom, srdačno Vas pozdravljam.