Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


pelena


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

mila

09.02.2003. 11:13

Imam djevojčicu od 7 mjeseci. Još je na prsima i jede kašice. Pije Bebimil voćni čaj i vodu. Moje pitanje je slijedeće : jutros a i jučer ujutro na peleni koju beba ima cijelu noć postoji lagano primjetan trag roze boje na mjestu gdje je pelena najviše natopljena mokraćom.Čitala sam u knjizi koju smo dobili u rodilištu da trag takve boje ostavljaju soli mokraćne kiseline a zanima me uslijed čega se to pojavi i da li to ukazuje na nešto zabrinjavajuće.Naime, u knjizi ne piše do koje starosti djeteta se to može pojaviti, a ja sam zaključila da je to moguće samo kod vrlo malih beba .
Inače, moje dijete je zdravo i napredno, ima 7700 g.
Zahvaljujem Vam i molim odgovor.

prof. dr. sc. Ana Votava-Raić

09.02.2003. 18:08

Cijenjena gospođo, zaista se najvjerojatnije radi o "tragu" urata na peleni koji se mogu pojaviti kao "fiziološka" pojava i rezultat vrlo kompliciranog metabolizma kojim nastaje urin. Preporučam Vam pričekati , a u slučaju ponovnog nalaza (ili pogoršanog nalaza) provjeru urina. Istodobno, u slučaju pogoršanja, može se - zlu ne trebalo - provjeriti i stolica u mikrobiološkom laboratoriju. Srdačan pozdrav.