Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


pitanje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

sara

15.07.2002. 15:23

Poštovani,
naš sin od 10 mjeseci sam se podiže u sjedeći položaj i pokušava uz oslanjanje na određene stvari,da se diže na noge.Mislim da neće skoro sam stajati(a mi ga i ne forsiramo) ali sam primijetila kada stoji (kratko vrijeme)da lijevu nogu okreće prema vani sa raširenim nožnim prstima.Da li to može biti neka deformacija stopala ili ...?Takođe me interesuje da li bebe hodaju prvo na nožnim prstima ili se odmah oslanjaju na kompletna stopala.
Hvala lijepa i lijep pozdrav

prof dr sc Ana Votava-Raić

17.07.2002. 21:17

Cijenjena, 10-mjesečno dojenče u pravilu se postavlja u vertikalni položaj; u početku stoji uz pridržavanje , a kasnije i samostalno. Kako djecu kod prvih koraka pridržavamo uz lagani pokret prema naprijed, tako djeca najčešće i započinju oslanjanje na prste. Što se tiče rotacije jedne noge prema van, ne bi bilo loše da dijete vidi pedijatrijski ortoped, ne toliko zbog opasnosti od deformacije stopala, koliko zbog još jedne provjere kukova. Srdačno Vas pozdravljam.