Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6623 | Broj poruka: 26372

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


postoperativni oporavak ileusa


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

BLANKA

25.11.2002. 17:23

IMAM MALOG DVADESETOMJESEČNOG DJEČAKA OPERIRANOG PRIJE 4 MJESECA(diverticulus Meceli) OD ILEUSA. NAKON OPERACIJE IMALI SMO UĆESTALE PROBLEME S PROLJEVKASTOM STOLICOM (VIROZA?). SADA SE BORIMO S ĆESTIM DJEČJIM BOLESTIMA(BRONHITIS,JAKE UPALE GRLA...)MOJE PITANJE SE ODNOSI NA BOJU STOLICE KOJA ZNA POČETNIM DIJELOM BITI TAMNO ZELENA.POŠTO SU U STRAHU VELIKE OČI MOLIM ZA SAVIJET.INAČE U PAUZAMA IZMEĐU BOLESTI DOBRO NAPREDUJE.20 MJESECI:14KILOGRAMA I 93 CENTIMETRA. HVALA

prof. dr. sc. Ana Votava-Raić

25.11.2002. 18:31

Štovana gospođ Blanka, nemate razlog za posebnu zabrinutost. Boja stolice ovisi o brojnim čimbenicima od kojih ću spomenuti samo neke. Od unutrašnjih faktora to je dotok žuči u crijevo, a od vanjskih - hrana, lijekovi... (vjerujem da je stolica u vrijeme proljeva mikrobiološki pregledana). Što se tiče bolesti koje ste nabrojili, one su uobičajena pojava u životnoj dobi Vašeg djeteta, posebno ako ide u dječji kolektiv. Najvažnija je Vaša napomena na kraju: "...dobro napreduje....." Srdačan pozdrav.