Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6623 | Broj poruka: 26372

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


povracanje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

elma

27.02.2002. 11:38

Moja kcerka od pet godina ide u vrtić i povremeno, jednom-dvaput mjesečno ostane kod kuće iz istog razloga. Žali se na glavobolju, mučninu i vrtoglavicu. Bude malaksala, povrati jednom ili dva puta otprilike do podneva i ostali dio dana je potpuno zdrava s normalnim apetitom. Mislili smo da joj se možda ne ide u vrtić međutim, ona je povraćala i nakon našeg odlaska na posao.
Molim vase misljenje. Hvala na trudu.

prof dr sc Ana Votava-Raić

01.03.2002. 22:10

Cijenjena gsopođo Elma, nije lagano odgovoriti na Vaše pitanje, već i stoga što su simptomi - glavobolja, mučnina, vrtoglavica - subjektivni, pa je njihov opis (i zbog toga i stvarno postojanje) upitan u 5 godišnjeg djeteta. Naravno, povraćanje i malaksalost su objektivni nalazi preko kojih se ne može preći, osobito ako se ponavljaju i kao takvi traju duže vrijeme. Diferencijalna dijagnoza svih navedenih simptoma pojedinačno i u kombinaciji velika je i prema mom iskustvu, zaslužuje liječničku pažnju. Da je Vaše dijete u praksi moj pacijent izvršila bih kliničko-laboratorijsku "obradu", već i radi Vašeg umirenja. Primite srdačne pozdrave !