Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


povraćanje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

ila

10.06.2002. 21:09

Imam sina koji ima 15 mjeseci.Visok je 80 cm i težak 11 kg.Općenito je zdravo dijete,kod pedijatra smo išli samo na cijepljenje.Međutim, u zadnje vrijeme često povraća-nekad nakon jela a nekad i ujutro prije doručka.Tada izbaci samo slinu i čini mi se da sam sebi digne želudac.Jučer je povraćao 2 puta a danas nijednom, pa ne mogu zaključiti da bi to bilo od određene hrane. Mislila sam da je možda malo prehlađen jer povraćanje dolazi nakon što se jednom ili dva puta zakašlje pa mu dajem sirup za iskašljavanje Dr.Theiss ali između obroka ne kašlje a ne curi mu ni nos.Već sam pomislila da možda ima gliste jer stalno trlja nos ali ne znam koji su još simptomi za gliste.Bojim se sa ako krenemo kod liječnika ne ispadne od muhe slon a opet sam zabrinuta kad lijepo pojede pa onda sve povraća.Inače nije pohlepan,voli mliječnu hranu i jede uglavnom domaću hranu,ne voli baš meso.Molim vas da mi odgovorite o čemu bi se moglo raditi te da li da posjetimo pedijatra.

prof dr sc Ana Votava-Raić

11.06.2002. 06:44

Štovana gospođo Ila, posjetite pedijatra; u svakom je slučaju potrebno pregledati dijete, a ukoliko je potrebno, poslati ga na klinički odjel. Ovako, ne vjerujem da Vam netko može odgovoriti. Osobno Vam želim da "ispadne od muhe slon" i srdačno Vas pozdravljam.