Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6627 | Broj poruka: 26392

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


prehlada


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

kadena

23.04.2009. 15:45

Poštovani dr. Richter,

Dijete od 5 mj već deset dana ima začepljen nosić i teško diše. Samim tim je nervozno i razdražljivo i neće jede kao inače. Odvela sam kćer kod doktorice i dala joj je Tobrex kapi za oči i rekla da će s tim proći, a ako ne da nabavim ako imam gdje čepiće Bronhopulmin (ili Talijanske ili Slovenske) i da joj mažem prsa i leđa eukatulipsovim balzamom dr. Theissa. Već dva dana joj kapam kapi i jedina reakcija je crvenilo u predjelu nosića gdje ih kapam.
Molim Vas odgovorite mi da li se slažete sa svim navedenim preporučenim od strane doktorice moje kćeri i što bi mi Vi preporučili kao liječenje.
Inače, i sama sam sklona upalama sinusa i prehladama. Meni jedino pomaže more.Ukapam par puta dnevno par kapi mora u nos i problem rješen. To bi najrađe učinila i kćeri al možda je premala za to.

Pozdrav iz Biograda

Darko Richter, dr. med.

23.04.2009. 19:10

Nemojte se upuštati u liječenje nosa, samo zato jer vam je nadohvat ruke.
Što ne liječite pluća, mozak ili bubrege, koji su puno veći organi od nosa, a moožda su baš i oni bolesni. A, ne. Baš nos. Jer ga se lako štipa.

kadena

24.04.2009. 08:25

Ne znam čemu takav odgovor. Vaša kolegica doktorica, djetetova pedijatrica je navedeno propisala kao liječenje prehlade.Ja nisam nikad ni čula za Tobrex kapi niti za dotične čepiće itd itd.. jer mi nikad nije ni trebalo. Ne znam u kojem gradu je ona išla na medicinski fakultet i završila specijalizaciju, al izgleda ne u istom kao i Vi. Ja sam završila građevinski fakultet i ne razumijem se u medicinu. Za to ste tu VI !!! Ako Vam treba kakav savjet za gradnju slobodno se javite. Dobit ćete konkretan odgovor.

Srdačan pozdrav

Darko Richter, dr. med.

24.04.2009. 08:55

Vi se nešto ljutite? A ja vam dao najkonkretniji odgovor koji se može dati. I vi ste ga shvatili. Shvatili ste da nešto krivo radite. I to je cijela poanta. što mene briga što vam je netko rekao, koga vi predstavljate mojim kolegom? Vi pitate mene, pitate drugo mišljenje, ali, totalno ste netolerantni ako je ono drugačije. Što će vam onda drugo mišljenje?
Nego, mene u građevinarstvu zanima jedna stvar: biste li vi sebi dali izgraditi kuću u tzv. "klasičnoj gradnji" ili "kanadsku kuću"? Pitam zbog uštede energije i izolacije.

kadena

24.04.2009. 19:35

happy Ja bih sebi izgradila "Pametnu kuću"...
Želim Vam ugodan i lijep vikend!

Darko Richter, dr. med.

24.04.2009. 21:10

Što je to "pametna kuća". Prevedite mi to na njemački ili engleski.

kadena

28.04.2009. 09:10

Dragi doktore,

Nadam se da niste počeli s izgradnjom "kuće" i da ne kasnim s odgovorom happy.Ipak, bio je neradni vikend. E, ovako. Pametna kuća - engl. SMART HOUSE, njem. das INTELLIGENTE HAUS. Na pretraživač upišite PAMETNA KUĆA pa ćete saznati i vidjeti iz priloženog ono što Vas zanima.

Kišni pozdrav....

Darko Richter, dr. med.

28.04.2009. 20:45

Hvala. Malo ću to pogledati, pa vam reći kakva je situacija kod mene. Kuću sam izgradio, samo sada moram pogledati da li je "pametna". U svakom slučaju, izgradio sam je po svome, ne mareći za tzv. "klasičnu" gradnju kojom su opsjednuti ovdašnji stručnjaci za građenje.