Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


prijevremena rođeno dijete


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

vesna

12.12.2002. 11:18

Molim vas odgovor na jedno pitanje- imam sina od pola godine koji je rođen u 36 tjednu trudnoće, bez većih komplikacija. Napreduje, igra se, smije guguče, sam drži dudicu i vraća je u usta, igračke dohvati s obje ruke, za sjedenje još nije spreman mada u polusjedećem položaju se sam polako odguruje prema naprijed, okreće se na bok- još nije uspio okrenuti se na stomak, nogice su visoko dignute od podloge dok leži na leđima pomalo ih posmatra i sl.
Da li je normalno da on malo kasni u odnosu na djecu rođenu na vrijeme i do kada bi ih trebao stići- jer upoređujući njega sa prijateljičinim sinom on ipak malo kasni. Na redovitim kontrolama pedijatar je zadovoljan s njim i kaže da je super obzirom da je rođen prijevremena.
Srdačan pozdrav

Dr. Darko Richter

12.12.2002. 19:46

Mogu se samo složiti s vašim pedijatrom. Nema potrebe požurivati dijete na ono što će ono i samo s vremenom postići. Ako se bojite bilo čega u svezi s prematurnošću, tada vam o stanju vašeg djeteta može dati informaciju samo netko tko je u prigodi pregledati ga. Niste spomenuli porođajni niti sadašnju težinu djeteta, a to ima određenog značenja za odgovor da li vaš sin malo kasni ili jednostavno slijedi svoju postkoncepcijsku dob.