Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Proljev


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Hrvoje

30.06.2002. 21:37

Moj 14-ero mjesečni sin nema temperaturu niti bilo kakvih drugih znakova bolesti osim proljeva koji traje već četvrti dan. Dijete je dobrog apetita, veselo je. Proljev se pojavio 2 dana nakon dolaska na more. Bilo smo kod doktora opće prakse koji kaže da se radi o virozi. Prepisala mu je Seldiar kapi. Smijemo li mu uopće to dati s obzirom na njegovu dob i kad bi proljev trebao prestati? Dijete je na dijeti.

prof dr sc Ana Votava-Raić

02.07.2002. 21:41

Poštovani Hrvoje, niste napomenuli broj stolica u 24 sata i njihovu konzistenciju. No, ako se zaista radi o proljevu bilo bi dobro uzeti uzorke stolica na mikrobiološke pretrage; međutim, kako se nalazite negdje na moru, vjerojatno to nije moguće. S druge strane, ne može se isključiti ni promjena klime, hrane, vode i životnih uvjeta u podlozi poteškoća. Svakako je najvažnije da je opće stanje djeteta dobro, a kako ste se javili pred dva dana, postoji mogućnost da se broj stolica u međuvremenu smirio. Kako ne mogu vidjeti dijete i svoriti vlastiti sud, tako ne mogu ni razgovarati o propisanoj terapiji. Stoga bih odluku o liječenju prepustila liječnici kojoj ste se obratili. Ugodno ljetovanje !