Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26391

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Proljev - crijevna viroza


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

vecvecveri

28.02.2011. 11:06

Poštovani,
molim Vaše mišljenje.

Dijete 3 god, imalo crijevnu virozu - proljev i povraćanje, nakon 5 proljeva stolica je bila sluzava i roskasta - kao da je pomiješana sa krvi, i tako još 2-3 puta ima stolicu tijekom noći. Ujutro dala Prolife, i nakon toga još 2 puta imao stolicu normalne boje. To se dogodilo još jednom prilikom, kad je isto imao neki proljev (bez viroze), ali bila je jedna takva roskasta stolica i kasnije više ne.

Da li se trebam brinuti? Voditi ga na neke pretrage? Nisam ga vodila liječniku jer je crijevnu virozu dobio od starijeg brata i trajalo je samo jedan dan/noć.

Puno hvala

Darko Richter, dr. med.

28.02.2011. 16:15

Nije moje da liječim vas, nego dam savjet za dijete.
Pitanje, da li da ga vodim na pretrage, za odgovor ima protupitanje: na koje pretrage mislite, ili u svezi čega? A drugo moje (protu)pitanje jest: da li je dijete bolesno?.
Ako nije, zašto me bilo što pitate?

vecvecveri

01.03.2011. 11:15

Ovako, i starije dijete mi je imalo proljeve ali nikad nije imao rozu stolicu, tako da sam se uplašila i pomislila da se ne radi samo o crijevnoj virozi.
A Vaše pitanje da li je dijete bolesno? Pa to i mene zanima! Osim crijevne viroze koju je imao kad se proljev pojavio i sve to o čemu sam napisala nema nikakve druge simptome.
Zanimalo me što vi preporučujete, ja ne znam ni koje sve opcije postoje da bi vam mogla odgovoriti na vaše protupitanje "pretrage u vezi sa čim?"?

Darko Richter, dr. med.

01.03.2011. 13:00

Ako vi ne znate da li je dijete bolesno, odakle da to pogađam ja?
To je osnovno pitanje.
Vi mene možete pitati za bolesno dijete, ali me ne možete pitati da vam dam vaše mišljenje o tome da li je vaše dijete bolesno.
To ne ide čak niti u direktnom pregledu, a kamo li preko interneta.
Morate se izjasniti vi, ne liječnik.

vecvecveri

01.03.2011. 15:40

Evo jednostavno pitanje, da je moje dijete vaš pacijent, dovedem ga i ispričam sve ovo što sam napisala, što biste mi rekli, učinili?

Darko Richter, dr. med.

01.03.2011. 20:45

Isto što i sada.
Samo, imao bih mogućnost pregleda, i mogao bih vas efikasno otpiliti.