Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6623 | Broj poruka: 26372

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


promuklost


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

mjesec

01.03.2011. 12:20

Poštovani.
Molim vas za savjet.
Moja curica ima 3 godine.
jučer ujutro je suho kašljala i nakon vrtića sam je odvela kod liječnice koja ju je poslušala i pregledala grlo i rekla da je sve u redu.
navečer je već bila poprilično promukla, nos je pun i začepljen toliko da ga moramo operilom p otčepljivati da može spavati.
Za vrijeme spavanje nije kašljala, jutros kad se probudila jako je promukla, nema temperaturu, ali glas loše zvuči. ujutro kad se probudi sve joj je suho i grlo i nos.
Ne znam da li je danas opet vodim kod dr ili ne. strah me jer prošle zime je imala 8 hospitalizacija, što tonzilitis što laringitis, što angine itd...lječnici u bolnici su mi rekli da se kod nje bolest vrlo brzo razvija i da zato ugl mora ležati u bolnici i da kad bilo što primjetim odmah idem kod lječnika da bi se na vrijeme reagiralo da ne mora ostati u bolnici. Ali nije mi jasno da joj je nešto zar ne bi to liječnica jučer vidjela. i kada smo bili kod njezine liječnice jučer još nije bila promukla.
Hvala vam na odgovoru.

Darko Richter, dr. med.

01.03.2011. 13:00

Zašto bi liječnica vidjela jučer nešto, što je vidljivo tek danas?
Imate iskustvo od 8 hosptalizacija, od kojih je bilo i laringitisa. I što sada čekate?
Najprije odete liječnici prerano, a sada, kada treba da odete, pitate ne biste li ipak ostali doma?
Ako ja mogu još išta razumjeti, onda je to tek tako, da pretpostavim da su toliki pacijenti u Hrvatskoj jako, jako .... . A sve zato, jer je medicinska usluga potpuno besplatna, totalno. I to umrtvljuje mozak.