Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


refluks kod beba


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Natasa

24.03.2003. 22:43

Moj sin ima 4 mijeseca i dijagnoziran je sa refluksom. Uradjena mu je endoskopija i barijum test i endoskopija je pokazala da je jednjak upaljen od 10-20 cm. Rodjen je sa 4270 gr sada sa 4 mijeca ima 7660gr. Prepisan mu je lijek omeprazole i u pocetku je pomagao a sada vise ne. Zbog lijeka u mom misljenju slabije je dobijao na kilazi . Sad trenutno je u fazi gdje stalno odbija bocicu pa jedini nacin da ga nahranimo je ako ga prevarimo dok spava sto je u mom misljenju pogresno jer se tako stvaraju averzije prema hrani. Sve smo isprobali i AR mlijeka i uzglavlje krevetica dignuto ali nista nepomaze. Koje je vase misljenje o lijeku Digenol?Moje prvo dijete isto je patilo od refluksa i danas ima3 1/2 godine i jos uvijek ima strah od hrane jer se boji gutati. Ona ima 14.5kg i tek je u zadnje vrijeme malo bolje pocela jesti. Da li imate bilo kakvih prijedloga

prof. dr. sc. Ana Votava-Raić

27.03.2003. 21:17

Cijenjena gospođo, gastro-ezofagealni refluks može biti ozbiljna bolest. Međutim, na temelju podataka koje ste iznijeli, teško mi je ocijeniti težinu stanja u Vašeg djeteta, iako bi omeprazol mogao govoriti u prilog da je dijagnostičkim postupcima ustanovljen nešto teži nalaz. No, ako je tako, potrebno je stanje shvatiti ozbiljnije kako ne bi došlo do oštećenja jednjaka i/ili pojave drugih komplikacija. Prije uvođenja terapije (ili novog lijeka) preporučila bih Vam mjerenje pH u jednjaku tijekom 24 sata. Radi se o relativno jednostavnoj i bezopasnoj pretrazi koja mnogo govori i koja se danas smatra "zlatnim standardom" dijagnostičkog postupka. Možete se javiti i na kliniku na Šalati u zagrebu (01 4552 333) radi dogovora i daljnjih razgovora. Srdačno Vas pozdravljam.