Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Sedimentacija 15


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Vesna

28.11.2002. 14:57

Na sistematskom vađenju krvi (4 godine navršila u kolovozu)ustanovljena je SE 15. Po pedijatrici je to normalna sedimentacija.
Zar nije to malo povišena sedimentacija??

U vrijeme vađenja krvi bila je prehlađena. Inače podložna veoma čestim
dišnim infektima s rijetko (zanemarivo) žutim iscjetkom iz nosa. najčešće s malo povišenom temperaturom. Za higijenu nosa koristimo Aqua Maris i Operil P.

Od 01.10. o.g. ovo je već 5. "infek". Samo jednom u tih 5 puta je pila
antibiotik (Amoxil) za upalu uha. Jednom je prehlada završila s upalom očiju (mast i kapi 7 dana). Često je prehlada praćena i kašljem (sirupi: Prospan, Supremin, Dimidril...). Na liječničkoj kontroli pluća uvijek u redu. Krajnici nisu vađeni. ORL bi vadio 3. krajnik. Pedijatrica ne bi jer problemi nisu strašni. Alergološka pretraga (prik-test) negativna.

Kao dojenče dohranjivana pregominom radi alergija (citrično voće, jaje).
Ovo je već traća sezona u vrtiću. Iminutet podizali: Biostrath i Sirupom od Dr. Thiesa, multivitaminskim medvjedićima, Munostim i Duclamare kuglicama (preporuka homeopata). U drugoj godini (na preporuku pedijatrice) uzimali Broncho Vaxom na koji je dosta burno reagirala, ali stanje se poslije popravilo. U drugoj godini preboljela vodene kozice. Prije navršene druge godine oboljela od Salmonele. Od Salmonele te vrtića je sve počelo.

Molim mišljenje i savjet.

Dr. Darko Richter

28.11.2002. 21:46

Sedimentacija 15 u prvom satu je uredna.
Na alternativnu medicinu nemam posebnog odgovora, jer pretpostavljam da o njoj znaju više oni koji je primjenjuju.