Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26386

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Sinusitis ?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Tanja

03.05.2006. 22:00

Mom sinu (3,5 godine) od studenog prošle godine konstantno se sljeva šlajm u grlo (valjda iz sinusa), onda krene kašalj i završi sa bronhitisom.
U brisu nosa u siječnju bila je Moraxella i dobio je Sumamed, no priča se nastavlja i do danas svakih cca 14 dana. Nije alergičan, nalazi su uredni. Upravo je pri završetku jednog ciklusa ne znam više kako da to nazovem i iskašljava, samo što ovaj put nismo imali sviranje u prsima-(čudo), a već ga čujem kako guta šlajm dok spava.
Ovo je prva godina da je to tako grozno izraženo. Prijašnjih godina je ili bio prehlađen ili zdrav, možda i zbog toga što je ove godine krenuo u vrtić.
Više nemam pojma kako da mu pomognem, a nemam pojma ni šta mu je, ali definitivno mu smeta i muči ga, a traje,ponavljam, od studenog prošle godine.
Molim Vaš savjet.

Dr. Darko Richter

03.05.2006. 23:01

Prekinite svu terapiju, za početak, pa se javite za 5-6 dana. Rekao sam SVU terapiju, a to znači baš sve, osim hrane i vode.

Tanja

04.05.2006. 08:47

Nema terapiju, antibiotike ne dobiva jer nema temperaturu. Pije sljezov čaj i stalno forsiram ispuhivanje nosa, sadržaj je zelenkast.
Nisam za forsiranje antibiotika, ove sezone ih je, uz sve probleme, pio 3 puta, jednom za upalu grla, drugi put za upalu uha i u veljači Sumamed, valjda zbog Moraxelle.
Kad počne svirati u prsima dobiva inhalacije Ventolina.
I to je to. Pedijatrica ga je do prije mjesec dana tretirala kao alergičara i u skladu s time ga je i liječila.
Sad smo u mrtvoj točki, a malac se pati, više ne spavamo ni on ni ja tj. 3 dana spavamo, pa ispočetka. Već je svibanj, prijašnjih godina smo još u travnju zaboravljali sve zimske boleštine.
Oprostite što jadikujem, ali stvarno mi je teško zbog djeteta, ustvati postaje totalno frustrirajuće. Znam da ima i puno strašnijih bolesti, ali eto dijete je dijete.

Dr. Darko Richter

04.05.2006. 09:58

Reako sam NIKAKVU TERAPIJU, a vi ste uvjereni da sljezov čaj nije terapija. A zašto mu ga onda dajete, i koja je indikacija. Ponavljam: SAMO HRANA I VODA, a ako vam padne napamet da mu pohane šnicle servirate kao lijek, onda niti pohane šnicle. Čim se predomislite, pa mu ih date kao hranu, onda može. Mislite da vas zezam, ali najprije probajte poslušati, pa se čujemo za par dana.

Tanja

11.05.2006. 14:18

Poslušala sam Vas i prekinula svu terapiju.
Ovaj tjedan ide u vrtić. Nisam sigurna što bih trebala očekivati, no primjećujem da mu se šlajm sljeva preko noći i dalje, a i preko dana je još uvijek šmrkav (gusto), i ujutro kašlje tj.iskašljava kad se probudi. Preko noći ne kašlje. Preko dana tu i tamo zakašlje, ali ne suho.
Može biti da smo na početku nove "viroze" jer jutros je imao onaj truli zadah iz grla ili usta?
Koliko sam mogla shvatiti iz njegove priče, djeca u vrtiću su još bolesna i kašlju.
Eto, javila sam se, ne mogu reći da je bolestan, ali uzmimo u obzir da još uvijek kašlje, pa ne mogu reći ni da je potpuno zdrav.

Srdačan pozdrav

Dr. Darko Richter

12.05.2006. 22:10

Koja je definicija zdravlja?

tatjana

15.05.2006. 08:24

Dobro pitanje, shvaćam poruku, ali i zahvaljujem na dobrom savjetu, jer pomaže.

Srdačan pozdrav.