Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6611 | Broj poruka: 26345

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


sistematski pregled


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Darija

23.09.2001. 18:03

Poštovani Dr!
Mom sinu su 3,5 godine i zdravo je dijete.
Međutim, živimo na otoku i on i kad je bolestan ne ide kod pedijatra, već kod doktorice opće prakse, tako da nismo bili kod pedijatra jedno dvije godine.
Mi se trudimo vidjeti sve njegove male manice (primjetili smo dosta rano da ima problema s očima pa nosi naočale već godinu dana, također smo rano reagirali kad mu je malo prirasla kožica na penisu, a isto tako je i s ravnim tabanima nosi uloške), ali nešto nam može i promaći.
Molim Vas da nam kažete da li bi tako malo dijete trebalo ići na redovne preglede kod pedijatra ili da ostanemo na tome da dobije klavocin kad ima fibru od doktorice opće prakse.
Srdačni pozdravi!

prof dr sc Ana Votava-Raić

25.09.2001. 21:41

Cijenjena gospođo Darija, prihvaćeno je stajalište da ukupnu zdravstvenu brigu o djetetu vodi pedijatar (što je svakako optimalno) tamo gdje je nazočan. U područjima gdje nema pedijatra, zaštitu provodi liječnik opće medicine, a ukoliko on smatra da više ne može pružati odgovarajuću skrb djetetu, upućuje ga pedijatru ili drugom specijalisti. Vjerujem da je to bio slučaj i s Vašim djetetom, s obzirom da nosi naočale i uloške u cipelama. Po svoj je prilici dosašanja skrb pružana Vašem sinu bila primjerena, jer to i sami potvrđujete izjavom da je dijete zdravo. Međutim, sve to ne isključuje mogućnost pedijatrijskog pregleda kad dođete u takvu priliku. Srdačan pozdrav !