Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6623 | Broj poruka: 26372

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


skijanje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Ljiljana

07.01.2002. 20:57

Poštovanje!

Naša curica je sada 20 mjeseci. Do polaska u jaslice nije uopće bila bolesna, no zato je u zadnjih par mjeseci primila 7-8 kura antibiotika (Ceporex, Amoxil, Clavocin...) zbog čestih upala grla ili bronhitičnog kašlja. Jednom je čak imala blaži oblik upale uha. Naime, nakon par dana provedenih u jaslicama, ona se razboli, a onda je 10-ak dana na liječenju.
Redovito joj dajemo med, propolis, voće i multi-vitaminski sirup za povećanje imuniteta.
Uskoro idemo na skijanje i rado bismo je vodili s nama, no zabrinjava nas kako bi svježi zrak i promjena klime utjecali na nju. Zanima nas može li se u ljekarnama bez recepta nabaviti neki antibiotik širokog spektra djelovanja, i koji? Imate li kakav drugi savjet?

Dr. Darko Richter

10.01.2002. 15:48

Dijete je zdravo, ne znam što vas zabrinjava i ne znam zašto je dajete sve te pripravke koje nabrajate. Time nećete ništa spriječiti niti poboljšati. U budućnost ja ne znam gledati, a kako će na Vaše dijete djelovati svježi zrak, pokušajte si odgovoriti sami. Uvijek se može naći razlog za zabrinutost, ali mislim da tome sada nema mjesta u slučaju vašeg djeteta. Za davanje lijeka, uključujući i antibiotika, nadležan je liječnik, a sigurno će ih biti dostupnih u ski centrima.