Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6242 | Broj poruka: 25002

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Pedijatrijska ord.
Zagreb, Zvonigradska 9


spavanje bebe


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

jesen

25.03.2016. 22:15

Poz doktore ,zanima me dali beba stara sedam dana treba da spava non stop jer moj se budi sam kad treba spavat ,roden je 18 3 ,2665 kg i 48 dugacak ,koliko treba da spava beba inace ,miran je dosta ,roden je carskim rezom

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

01.04.2016. 22:15

Ako dobro napreduje na težini i jede bez poteškoća ne bi trebalo biti problema. Ako je još uvijek žućkast to doprinosi pospanosti.

PKH1991

02.10.2019. 12:55

Poštovani,

moj je upit vezan uz način spavanja novorođenčeta/dojenčeta. Naime, za 3 mjeseca postajem majka po prvi puta i ne mogu nikako naići na odgovarajuće mišljenje o tome u čemu spava tek rođeno dijete kod kuće. Osobno mi se vreća za spavanje čini kao najpraktičniji izbor (i najsigurniji, zbog smanjene opasnosti od nastanka SIDS-a), međutim na nekim portalima nailazim na informaciju da se vreće preporučuju od, primjerice, šestog tjedna starosti (ne razumijem kako onda spavaju prvih nekoliko tjedana). Možete li mi reći koje su (važeće) preporuke pedijatrijske struke za spavanje tako malog djeteta - vreća ili prekrivač? Napominjem da će se dijete roditi u siječnju, dakle zimska beba. Živimo u stanu u Novom Zagrebu i po noći ćemo regulirati temperaturu centralnog grijanja na 18-20 °C, kako pretpostavljam nalaže struka.

Unaprijed hvala na odgovoru i lijep pozdrav,

Patricija

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

05.10.2019. 09:40

Vreća za spavanje primjerene veličine kako dijete ne bi "upalo" u nju je sasvim siguran odabir. Alternativno, dijete se naprosto obuče u odjelce od frotira i pokrije pokrivačem pri čemu pokrivač treba biti zategnut. Više o tome pogledajte na https://littledotapp.com/hr/blog/...ds-sindrom-iznenadne-dojenacke-smrti

sanidica

15.01.2020. 19:40

Postovani, beba je iskljucivo dojena, uskoro ce 4 mjeseca, rodjen sa 3245g sada ima 8660g . Zanima me koliko sati smije nocu spavati u kontinuitetu? S obzirom da se prolaktin najvise luci po noci i da su nocni podoji dosta vazni volela bih da znam kako bih nastavila da imam dosta mlijeka ko do sad . On je zadnje dvije noci spavao od 23h do 06h, i od 23h do 04h pa me zanima da li je to problem ? Da li ipak posle 5h sna trebam buditi bebu daa doji ? Hvala unaprijed.