Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Timusna sjena


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Amelieana

02.02.2019. 14:20

Postovanje
Imam curicu od 4.god koja do sada nikad nije imala zdravstvenih problema. Pred tjedan dana visoka temperatura. Pedijatrica ju je poslusala i da hropce, dobila je po prvi put antibiotik summamed 1200 s obzirom da ima 29kg. Treci dan nakon antibiotika temperatura ne pada i idem na hitnu s njom. Vadena joj je krv limfociti 1.03,monociti 13.6,CRP 14.7 drugo sve uredu. Poslana na rtg di pokazuje sjenu gornjeg medijastinuma koji je obostrano siri sto je najvjerojatnije uzrokovano timusom. Imamo kontrolu rtg za 2tjedna. Pomozite mi sa savjetom, sva sam u strahu. Timus??? Jel se lijeci??? Jel znak da mi curica nije dobro? Krvi parametri u skladu s infekcijom ili?
Unaprijed hvala

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

04.02.2019. 11:45

Timus je žlijezda imunosnog sustav koja je normalno prisutna u prsištu i obično se smanjuje u prvim godinama života. Svakako obavite kontrolni rendgen, nalazi ne ukazuju na bakterijsku infekciju.