Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26391

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Upala uha


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Tihomir

21.01.2005. 23:21

Imam kćer Teu koja će u travnju navršiti 5 godina. Početkom prošle godine nakon čestih upala uha i grla na preporuku liječnice operirala je tonzile. Nakon toga sve do prije 2 mjeseca nije bila bolesna. Tada je počelo sa začepljenjem nosa i suhim kašljanjem. Kad se požalila na bol u lijevom uhu posjetili smo pedijatra. Liječnica je ustanovila upalu bubnjića u lijevom uhu i rekla da uho «samo što ne procuri». Ustanovila je da je sve to od začepljenog nosa te je propisala klavocin 7,5 ml svakih 8 sati i kapi za nos. Nakon tjedan dana produljila je terapiju za još 1 tjedan, znači ukupno 2 tjedna terapije klavocinom. Nakon toga rekla je da je uho izliječeno, a za kašalj je prepisala sinersul. Tea je popila 1 flašicu sinersula ali je i dalje kašljala i curilo joj je iz nosa te se nakon 2 tjedna ponovo požalila na bol u lijevom uhu. doktorica: ponovo upala – propisuje zinnat 2 x 2 žličice dnevno. Nakon 4 dana kod pregleda doktorica ustanovljava da se upala uha proširila i na desno uho. Propisuje nastavak terapije sa Zinnatom još 4 dana + antibiotske kapi u uho. Nakon toga suhi kašalj je prestao, a i nos više nije bio začepljen. Danas smo ponovo bili kod liječnice - rekla je da je uho dobro ali da nije izliječeno do kraja, da bi produljila terapiju zinnatom još 3 dana i da se vidimo u utorak. Uz to je prepisala i rinolan sirup 5ml dnevno. Za Rinolan sirup je rekla da ga treba piti najmanje 2 tjedna. Tea je još k tome od antibiotika dobila gljivice po spolovilu i anusu, za koje je pedijatrica prepisala Canesten kremu.

Napominjem da je Tea u nepuna 2 mjeseca popila 2 flašice Klavocina i 3 Zinnata. Nije li to malo previše antibiotika? Ne bi li trebalo napraviti neke pretrage? Što mi savjetujete?

Dr. Darko Richter

22.01.2005. 00:40

Dijete treba odvesti otorinolaringologu.

Tihomir

23.01.2005. 11:15

Hvala na Vašem iscrpnom odgovoru.

Dr. Darko Richter

23.01.2005. 16:40

Ne znam što ste očekivali, katkada nema nikakve druge mudrosti niti debate. Oppenheimer je rekao: ono o čemu se ne može razgovarati, o tome treba šutjeti. Sve ste ispričali, i sada put pod noge do ORL, to je sve što vam mogu reći.