Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6619 | Broj poruka: 26368

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Uvrnuto stopalo


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Superica

10.12.2018. 21:30

Dijete 20 mj.staro, prohodao samostalno sa 18 mj.
Na pocetku je desnu nogicu stavljao prema van prilikom hodanja. Doktorica nas je uputila ortopedu. Na pregled smo cekali 2 mj., u meduvremenu se to izbacivanje nogice smanjilo. Na pregledu kod ortopeda doktor je dao dijagnozu uvrnutog stopala, preporucio ortopedske cipele i papuce te nocne longete. Ukoliko mu to ne ispravimo moguca operacija za 10 godina. Isli smo po drugo misljenje gdje doktor kaze da je to normalno, da nema uvrnutog stopala, da ima slabe zglobove, da je on "covjek od gume" i da ne treba nositi ort.cipele ni papuce a kamoli longete. Moje pitanje, koga slusati? Dal mozemo naskoditi ukoliko nosi ort.cipele, a ne treba ih?

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

21.12.2018. 11:10

Ovako je teško odgovoriti... Ako je cijelo stopalo malo okrenuto prema van (kao što je hodao Charlie Chaplin) tada to nije problem. Ortopedske cipelice načelno blokiraju rad određenih skupina mišića stopala i treba s njima biti oprezan - primjenjivati kada je to odista medicinski indicirano. Konzultirajte iskusnog dječjeg ortopeda.