Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26390

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


v.kozice


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Mama

21.03.2003. 20:34

Moje dijete od 3,5 godina je dobilo vodene kozice. Pedijatrica je savjetovala isključivo kupanje u hipermanganu uz "zabranu" mazanja tekućim puderom jer se to ne preporucuje vec 10 godina. S obzirom da je mojoj prijateljici kojoj je ditete dobilo kozice prije tjedan dana njena pedijatrica savjetovala mazanje tekućim puderom više mi ništa nije jasno, pa vas molim da mi odgovorite što mi je činiti jer od 10 pedijatara svaki ima svoje mišljenje da druga upće ne nabrajam.

Dr. Darko Richter

23.03.2003. 16:33

Kakva pitanja od pacijenata, tavki odgovori. Pacijent pita, doktor odgovara, a ako ne da odgovor po "ukusu pacijenta", ovaj nije zadovoljan, pa pita dalje. Da ste mene pitali, rekao bih da ne radite ništa, i opet biste išli pitati nekog drugoga (mogući odgovor: hipermangan), pa onda za provjeru nekog trećega (mogući odgovor: tekući puder). Nemojte ga mazati ničim, i ne gnjavite doktore pitanjima koja nemaju nikakve veze s bolešću, jer od toga kozice niti će brže proći, niti će djetetu biti bolje. Međutim, razne varijante odgovora nastale su s vremenom zbog potrebe pacijenata da svaki osip nečim namažu, a razlozi više nisu nikome jasni. Ovo vam je najtočniji odgovor, iako znam da vas neće jako usrećiti. Na sreću, kozice u vašeg djeteta najvjerojatnije već prolaze.

Mama

24.03.2003. 09:34

Varate se kad ste mislili da me nije Vaš odgovor "usrećio" naprotiv vrlo sam zadovoljna svim Vašim odgovorima. A istina, kozice prolaze i bez tekućeg pudera.