Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6619 | Broj poruka: 26368

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Visoki crp kod stomacne infekcije


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Prespana

03.05.2019. 17:25

Moja devojcica 9 god imala dva dana t 38 i nista je nije bolelo .Nakon dva dana temperatura malo viša 39 .Javile se i tecne stolice i bol u stomaku.Odvedem je u infektivnoj i dali su infuz lendacin ,So,cvitamin i analgin u prilogu krvna slika visoke leukocite 14 i granulocite 88 a limfocite niske CRP nismo ispitali.Drugi dan opet infuzija .A za kuci ukljucilk su baktrim i probiotike.DANAS OPET ISPITALI KRVNU SLIKU LEUKOCITE 8, ALI CRP 97 .Ja se puno bojim sad nemogu da uradim bris jer je primala antibiotik.Doktorica kaze da posle vikenda opet ispitam krv.Jel moze ovo da bude od stomaku.Sta da radim i moze li se resiti ovo sa baktrim .S tim sto su dali nama dve infuzije i za kuci ovaj antibiotik.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

03.05.2019. 23:05

Sve što opisujete može biti uzrokovano adenovirusom. Lendacin nemojte prekidati, Baktrim ne treba davati. Nije preporučljivo ni davanje analgina - koristite ibuprofen i paracetamol. Kontrola CRP-a i KKS za 7 dana, a ako opće stanje djeteta nije dobro tada nakon 3 dana.

Prespana

05.05.2019. 22:15

Hvala puno .Ali nazalost dali su samo dva dana lendacina.i kao sto sam rekla taj baktrim za kuci .Ona je sad dobra nema vise tecne stolice ne zali se nicemu T nema uopste.Ali nisam mogla da da ubedim dok da produzi lendacininom

Prespana

06.05.2019. 12:40

Postovani ,opet ja .Danas nakon tri dana od pretrage opet uradila u dve laboratorije.U jednoj crp 24 ,asto negativan u drugoj crp 7 ,Asto 289.zPre tri dana u petka bilo je oko 90.S tim sto na pocetku infekcije primila dva lendacina i baktrim za kuci .Jel ovo je za brigu .I rekli ste mi da produzi sa lendacinom ali ovde dok kaze da nema potrebe.A I JOS LEUKOCITI MIRNI SEDIMENTACIJA 7/14 GRANULACITI NORMALNI.MOLIM SAVET

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

12.05.2019. 11:50

Nalazi su se normalizirali, dijete je dobro - nema razloga za brigu niti za daljnje kontrole laboratorijskih nalaza.