Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Vitamini


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Ela

29.04.2003. 21:07

Molim Vas da mi odgovorite,imaju li vitaminski pripravci (sirupi i sl.) ikakvog utjecaja na poboljšanje apetita u djece?
Hvala

prof. dr. sc. Ana Votava-Raić

29.04.2003. 21:53

Cijenjena gospođo Ela, vitaminskim preparatima pripada odgovarajuće, ali i ne i apsolutno značenje. Naime, oni su dobro došla nadopuna nedovoljnoj prehrani uslijed manjka apetita. U neke djece mogu apetit i popraviti (iako to nije česta pojava). Međutim, u slabokrvne djece zbog manjka željeza, preparati željeza mogu vratiti apetit i "podići" opće stanje. Ovo posljednje, međutim, treba laboratorijski provjeriti. Osjećajući što Vas muči, želim Vam kazati da je slabiji apetit česta pojava u djece, da obitelj djeteta često misli da dijete ne jede dovoljno itd. To je vrlo stari problem kojeg promijeni sama priroda, često na nepoželjan način dajući većem, velikom djetetu i kasnije odraslima - prekomjeran apetit. Želim Vam mnogo strpljenja.