Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6627 | Broj poruka: 26392

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Zreli kasalj koji traje vec 3 mjeseca


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Banee

31.10.2016. 12:25

Postovani,
kasljem vec 3 mjeseca, kasalj je produktivan. Isao sam kod pedijatra, radio nalaze krvi (neutrofili blago umanjeni, limfociti blago uvecani(50,4% (20.0-40.0)), i EO blago uvecani(4.7% (0.0-4.0)). Nakon toga radio sam i briseve grla i nosa(bakterije, AB) i sputum na gljivice. Brisevi i sputum su u redu, nista nije pronadjeno. Mene brine sto i dalje kasljem, a doktorica zakljucila da je virus u pitanju. Takodje, kada duboko disem cesto mi se desi da ne mogu udahnuti do kraja, koliko mogu kasnije. Doktorica kaze da je na psihickoj bazi. Medjutim ni tu nisam bas siguran.. Nadam se da cete mi dati odgovor sta je u pitanju, i sta bih trebao raditi od daljih ispitivanja, ako je potrebno.. Unaprijed hvala!

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

03.11.2016. 14:30

Ne znam koliko imas godina, no u obzir dolazi da je riječ o blažoj formi hripavca (teško će se dokazati laboratorijski). Manje je vjerojatno da je riječ o alergiji. U svakom slučaju bilo bi dobro da se napravi pulmološka obrada: