Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26386

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Ciscenje zacepljenog nosica


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

mrshrkach

30.10.2016. 11:45

Pozdrav!
Imam dvogodisnju djevojcicu koja je ove jeseni krenula u vrtic i od onda je naokrug prehladena. Pokusavam da joj ne ukapavam nista u nosic medutim, sekret je postao gust i zelen i najjednostavniji nacin da ga ispusemo van je da ga malo omeksam fizioloskom ili sterimar sprejem. Osim sto to poprilicno lici na egzorcizam, zabrinjava me i to sto znam da prekomjerna upotreba tih pomagala moze vise odmoci nego pomoci. Nocas smo imali 4 budenja radi zacepljenog nosa kada nista nije uspjela ispuhati jer nisam htjela kapati fiziolosku i onda je ona prsticem pokusavala iskopati "zabice" van i pritom si raskrvarila nos

mrshrkach

31.10.2016. 10:55

Ne vidim i ostatak poruke koji sam upisala, pa pišem ponovo: puitanje je slijedeće- kako djetetu pomoći da diše, kako joj odčepiti nosić?
Hvala!

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

03.11.2016. 14:30

Nos treba redovito ispirati, najbolje sa 2,3% otopinom morske soli (hipertonicna otopina). spavanje s povišenim uzglavljem, u sobi tempertaura maksimalno 20C, treba vlažiti zrak.