Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


zubi


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

sanja

01.11.2003. 12:20

Poštovani doktore,
mom devetomjesečnom sinu izbijaju zubi od prije 3 mjeseca (trenutno ih ima 7 ) a primjetila sam da oni nisu jednolične bijele boje, već kao da imaju bijele točke mjestimice. Jeli to normalno? To se najviše vidi na gornjm jedinicama, mallo mi je to neobično, pomišljam da to nije zbog manjka vitamina ( kalcija )? Inače on dobro jede, raznovrsno, ima 10,5 kg, tri mliječna obroka (dvije bočice i jedan s čokolinom), na kontrolama sve uredno osim par viroza. Zube peremo dječjom četkicom nakon ručka ( tj. on sam drži četkicu i četka gdje mu paše, naravno s vodom ). Puno hvala, pozdrav!

prof. dr. sc. Ana Votava-Raić

02.11.2003. 08:03

Cijenjena gospođo Sanja, "bijele točke" mogu biti naslage na zubima koje su dosta česte i koje se, ako je to potrebno (općenito uzevši) skidaju na različite načine. Osim toga i caklina može biti neravnomjerno "raspoređena". Najmanje dolazi u obzir hipovitaminoza, koja se (opći manjak ili pojedinačni manjak) manifestira na drugačiji način. U svakom slučaju, za sada je prerano bilo što reći, osobito sa sigurnošću. Za svaku je pohvalu da dijete stječe naviku pranja zubi, čiju važnost, očito, Vama ne treba posebno isticati. U slučaju potrebe, u budućnosti, možete se obratiti Zavodu za dječju stomatologiju Stomatološkog fakulteta u Zagrebu, u Gundulićevoj ulici. Mnogo pozdrava.