Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Žut jezik


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Srky333

01.04.2022. 12:20

Poštovani,
čitao sma na forumu da je par roditelja imalo sličnu situaciju ali evo da i ja pitam... Inače djevojčica 3.5 godina ima žut jezik već oko 15-tak dana. Bris grla uredan, bris jezika utredan. Nalazi krvi uredni, nalazi urina uredni, nisu izolovane nikakve bakterije u urinu. U međuvremenu bila je jedna manja upla grla sa temperaturom koja je trajala 2 dana, prošla brzo bez upotrebe antibiotika. Sve uredno, hiperaktivna, stolica uredna, mokrača uredna, nema nikakvih drugih znakova koji bi se mogli smatrati nekim simptomima. Normalno jede,... Čistili smo rastvorom sode i vode jezik i žutilo se skloni pa se ponovo javi. Šta bi mogao biti uzrok?
Hvala!

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

13.04.2022. 21:45

Uzrok može biti u nedostatnom unosu tekućine ili je u pitanju gljivična infekcija. Povećajte unos tekućine tako da usta uvijek budu puna obiljemm vodene sline. Nabavtite Daktarin ili Rojazol oralni gel i dajte 5x na dan 1 kavenu žličicu nakon obroka i pijenja, treba ga "razmuljati" u ustima i neko vrijeme ne jesti niti piti. Kuru provedite desetak dana, minimalno.