Oralna patologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 223 | Broj poruka: 567

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


poštovani


Autor Poruka

ivanncica

12.01.2007. 22:48

imam ranicu u na jeziku koja je crvene boje okružena bijelim vijenčićem,jako me peče kad recimo jedem kivi ,imam dosta slabi imunitet pijem supradin tbl te yasmin,gastritis mi nije dijagnosticiran,redovito odlazim stomatologu na kontrole i vodim brigu o oralnoj higijeni,molim da mi preporučite terapiju koja je primjenjena mojem slučaju.24 su mi godine.hvala

Prof. dr. sc. Dolores Biočina Lukenda, dr. med. dent.

22.02.2007. 10:00

Poštovani,
vjerujem da se kod Vas radi o eksfoliativnom glositisu, tj. o ljuštenju nježne sluznice jezika. Središnji dio opisane promjene je ogoljeli dio jezika okružen jače naznačenim hiprkerziniziranim filiformnim papilama. Točno određeni uzrok takvoj patološkoj promeni nije poznat, a uzroci mogu biti mnogi, od gastričnih uzroka do lokalnih iritacija. U terapiji se u početku koriste lokani kortikosteroidi, te terapija koja ima za svrhu suprimirati razvoj lokalnih bakterijskih i gljivičnih infekcija. Također se koriste i preparati kojima je svrha potaknuti epitelizaciju i revitelizaciju patološki izmijenjene sluznice. U svakom slušaju smatram da Vam je potreban pregled kod oralnog patologa.