Oralna patologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 223 | Broj poruka: 567

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Zagriz


Autor Poruka

Martina

23.01.2005. 00:45

Poštovani,
imam 23 godine i nepravilan zagriz-izbočene gornje prednje zube. Nedavno mi je zubno meso izuzetno jako nateklo (akutna upala parodonta), pa me stomatologinja poslala kod specijalista parodontologije. On mi je rekao kako se to dogodilo zbog jako lošeg zagriza i da odem kod ortodonta, gdje ću uskoro i otići čim napravim ortopan(?) . No, stomatolog mi je rekao da moram jako često četkati i masirati oteklinu kako bi nestala i da mi ne može drukčije pomoći. Četkala sam, masirala, koristila zubnu vodicu, antibakterijski zubni konac, čaj od kadulje, sve moguće ali oteklina neće nestati i još uvijek krvari i pomalo se gnoji. Počela me i boliti tj. trnuti mi gornja dvojka pa sam sad jako uplašena da mi se ne bi počela klimati. Je li mi stomatolog trebao dati neki antibiotik ili bilo što kako bi smanjila upalu? Može li se učiniti još nešto?

Doc.dr.sc. Dolores Biočina-Lukenda

09.02.2005. 11:47

Poštovani,
teško mi je ovako na daljinu samo na temelju navedenih i opisanih podataka o Vašem problemu reći da li je probleom sa gornjom dvojkom vezan na već opisani ili je koincidencija i pojavljivanje nevezano na opisani problem već samo za sebe. Potrebno je uz obavezan ortopan i ciljano snimiti navedeni zub i kao što Vam je preporučeno što prije se javiti specijalisti ortodoncije.