Ortodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 222 | Broj poruka: 514

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

Ortodontska ordinacija dr. Aleksandar Gulin
Zagreb, Republike Austrije 35


Križni zagriz


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Mirna

25.05.2006. 10:48

Poštovani !

Molila bih vas za savjet, vezan uz nošenje fiksnog aparatića za vrijeme trudnoće.Zbog krivog zagriza, donja čeljust mi je otišla u desnu stranu skroz za jedan zub,tako da mi jedinice nisu iznad jedinica,već mi je gornja desna jedinica,iznad donje lijeve dvojke.Popratna pojava, zbog svega toga, mi je škljocanje čeljusti prilikom otvaranja usta.Svaki puta kada se nasmijem ili jedem, odnosno kada otvorim usta ,čeljust mi škljocne i to priličnom glasnoćom.Svi ti problemi, su razlog zbog kojega mi je savjetovano nošenje fiksnog aparatića.Budući da uskoro planiram trudnoću,a u prvoj trudnoći su mi zubi bili dosta osjetljivi, (bolje reći poput porculana su pucali) da li da odgodim nošenje aparatića poslije trudnoće ili trudnoća nije razlog za nenošenje aparatića?

Unaprijed zahvalna,
Mirna

Aleksandar Gulin, dr. stom.

20.06.2006. 23:39

U trudnoći pogotovo u prvom dijelu otežana je higijena usne šupljine pa otuda vrlo često i problemi s zubima. Ukoliko baš planirate trudnoću i aparatić istovremeno nema smetnji osim svjesnosti da se higijena mora pojačati do besprijekorne razine.
Škljocanje zgloba i sve elemente problema koji navodite trebao bi pregledati i netko ko je osposobljen za analizu i funkcijsku dijagnostiku zgloba stoga naručite se na pregled i upoznajte stanje zgloba svakako prije nego odete u ortodontsku terapiju.

Aleksandar Gulin, dr. stom. , spec. ortodont