Ortodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 222 | Broj poruka: 514

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

Ortodontska ordinacija dr. Aleksandar Gulin
Zagreb, Republike Austrije 35


Problemi sa aparatićem


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Blasko

10.09.2018. 10:45

Poštovanje,
trenutačno se nalazim u malo nezgodnoj situaciji. S obzirom na to da bih htio cuti sto kvalitetniji savjet, volio bih objasniti stanje u detalj.
Kao mali, imao sam probleme sa zubom koji nije mogao nikako izrasti (desna trica). Roditelji su se javili zubaru koji je predlozio stavljanje aparatica kojeg nosim vec 7 godina na gornjoj i donjoj čeljusti. No aparatic nije puno pomogao te sam podlijegao raznim zahvatima da taj proces zavrsi. S obzirom na to da zub nikako nije mogao izrasti, ortodont je predlozio kirurski zahvat u kojem mi je oralni kirurg razrezao to zubno meso i nasilu izvukao tu tricu do onog mjesta na kojem je ona morala sama izrasti. Naravno, nije ju ostavio da visi tako, nego je stavio i tzv. "žićani splint" koji je zadržao zub. Mislim da je operacija odlično prosla i brzo sam se oporavio, stvarno vjerujem da bi se zub mogao zadržati.
No problem je taj što sam kroz zadnjih godinu dana primjetio da mi gornja celjust vise nije 100% ravna. Izgleda kao da se malo ukosila, sto se i primjeti kada pričam ili kada se smijem. Par puta sam zamolio ortodonta da mi to ispravi, no on je reko da ćemo lako za to, jer to nije veliki problem.
Neki dan sam išao na pregled kod njega da pogleda zub i rekao mi je da za mjesec dana skidam aparatić i da mi ne može više pomoći oko te gornje čeljusti. Rekao je da je to gotova stvar sada i da je to sada jako opasno za tu tricu.
Mislite li Vi da je to stvarno to? Mislite li da ipak postoji neko drugo riješenje kojega se možda moj ortodont ne može sjetiti jer sam mu rijedak slučaj? Ima li smisla pitat drugoga ortodonta u mom gradu za riješenje?
Jer ako sada ne reagiram, on ce mi skinuti aparatic. I ako nakon toga naidem na nekoga ko mozda ima rijesenje za to, morat cu jako skupo platit ponovno stavljanje aparatca.