Ortodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 222 | Broj poruka: 514

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

Ortodontska ordinacija dr. Aleksandar Gulin
Zagreb, Republike Austrije 35


Retencija i pomak zuba


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

OmbreHair

11.03.2013. 23:30

Poštovani, dvije sam godine nosilla fiksni aparatić te headgear. Sada već godinu dana nosim plastični retainer, svaku noć. Iako ga redovito nosim, po dogovoru, primjetila sam da mi se jedan zub malo pomaknuo i retainer mi teško sijeda. Zanima me kakav utjecaj na pomicanje ima odgrizanje hrane, i smijem li ju uopće odgrizati? O tome baš i nisam dobila detaljne informacije. Znam i da većina ljudi na početku, retiner nosi stalno, osim dok jede i pije, što kod mene nije bio slučaj. Može li se stanje idealnih zubiju zadržati bez obzira na ovaj pomak? Unaprijed zahvaljujem! happy

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

27.03.2013. 18:05

Poštovana OmbreHairhappy

Sudeći po svemu što ste napisali očito je da je došlo do pomaka koji je mogao biti izazvan različitim uzrocima. No ukoliko retainer još uspijeva sjesti na sve zube možda to znači da pomak nije strašan i da će se posjetom ortodontu ipak moći popraviti stanje i vratiti na staro ("idealno"blunk, no za stvarni sud o tome da li će moći ili ne potrebno je što prije otići na ortodontsku kontrolu i ponijeti retainer sa sobom obavezno....

srdačan pozdrav
dr. Gulin

cristinajang

20.08.2013. 23:15

Poštovani!
Svakim odlaskom stomatologu nisam imala nikakvih problema. Zubi su mi prilično dobri i do sada nisam imala nikakvih većih problema. No nedavno mi se jedan zub, točnije 5 (gore), uvukao unutra. No nakon dva, tri tjedna se potpuno zarotirao prema unutra. Posjetila sam svog osobnog stomatologa i poslao me k ortodontu, u drugi grad. Pitam se što mi je, može li se taj jedan zub ikako ispraviti i kakvi me troškovi očekuju.
Unaprijed Vam se zahvaljujem.
Srdačan pozdrav!

Kat120

04.11.2013. 09:45

Poštovani!

Fiksni aparatić skinula sam pred skoro 2 mjeseca (sredina rujna) i od tada mi se gornji prednji zub pomakao par mm unaprijed. Zanima me mogu li se takve nepravilnosti riješiti učestalim nošenjem retainera (jesu li zubi još pomicljivi nakon skidanja aparata?) ili je potrebno ponoviti ortodontsku terapiju?