Stomatološka protetika


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 89 | Broj poruka: 278

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


da li moguće...


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

mamaka

10.05.2008. 11:10

U 16-toj godini sam krenula ortodontu i dobila sam aparatić koji se skida. Ujedno su mi izvadili sve četvorke jer nije bilo mjesta za sve zube. Gornji desni očnjak mi je narastao skoro na nepcu iza dvojke. Kako se do 18-te godine nije aparatom sve ispravilo i trebalo je uzeti fixni aparat, odustala sam od ispravljanja zbog financija. Sada je ostala praznina na mjestu četvorke tj. tamo gdje su trebali izvuči očnjak. Da li je moguće napraviti most da se praznina popuni (vjerojatno bi trebalo brusiti i dvojku i peticu) ali da mi očnjak ostane tu gdje je tj, da se on ne mora vaditi?

Dr. sc. Davor Illeš, dr. med. dent.

11.05.2008. 17:00

Most je teoretski moguće napraviti, no ostaviti trojku nesaniru - dakle u položaju u kojem je nikako nije preporučljivo! Pošto cijena samog mosta nije zanemariva (naručito u visoko estetskoj varijanti) moja je preporuka da se zatečeno stanje "konzervira" dok ne nastavite s ortodontskom terapijom!