Akne


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 272 | Broj poruka: 1365

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


acne vulgaris!


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Bojana

06.03.2006. 23:11

Pozdrav,
imam 22 godine i odnedavno imam probleme s aknama, u pubertetu ih nisam imala. Posjetila sam dermatologa, i od 12-og mjeseca 2005. pijem geomycin antibiotike i navečer koristim differin gel.
Za hidrataciju koristim vichy termal kremu.
Najviše akni imam na bradi i na obrazima(lateralno). Mislim da, otkad pijem antibiotike, stanje mi se poboljšalo malo, ali svako toliko se pogoršava, čak i gore nego u početku.Napravila sam UZV jajnika i sve je bilo u redu, a ciklusi su mi uredni.
Dermatologica mi je rekla da nastavim piti antibiotike još 2 mjeseca, pa da ako ne bude ok, onda da prijeđemo na diane ili ako ni to ne bude ok, onda na roacutane.Mislim da je on previše toksičan, pa bi se ipak za njega odlučila kao za zadnju opciju. Pa me zanima ako mi Vi možete nešto predložiti. U apoteci su mi predložili avenove proizvode: cleanance gel i diacneal kremu. Što vi mislite o tome?

mr. sc. Jadranka Sokol, dr. med.

30.03.2006. 22:59

Draga Bojana!

Predlažem ti da učiniš analizu hormona štitnjače i spolnih hormona
(optimalno ih je učiniti od 3.-6.dana ciklusa).Prema tim nalazima bit će lakše donjeti odluku o daljnjem načinu liječenja.
Avenovi proizvodi koje si navela su odlični.
Javi se,pozdrav!