Akne


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 272 | Broj poruka: 1365

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


akne i crvenilo


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

marina

11.12.2005. 20:31

Prije 3 tjedna sam bila kod dermatologa i prepisao mi je lokalnu terapiju-ujutro klidamicin klorid otopinu 1%, popodne akneroxid i navecer skinoren kremu.Imala sam na obrazima potkozne akne koje su bile velike i bolile su.Sada se stanje dosta smirilo,ponekad opet izbije pristić i brzo prođe al mi ostane crvenilo.Hoće li to crvenilo proći i kad?Pošto sam akneroxid morala naruciti izvana i nema prijevoda kako on djeluje,mozete mi ukratko napisati kakav je to gel i kako djeluje?
Hvala...

mr. sc. Jadranka Sokol, dr. med.

18.12.2005. 21:51

Draga Marina!

Akneroxid je lijek koji sadrži aktivnu supstancu benzoyl peroxid.
Benzoyl peroxid ima baktericidan učinak tj. efikasno reducira bakteriju
koja živi u lojnim folikulima i koja uzrokuje nastanak upalnih acne,a zove se Propionibacterium acnes (za 95% nakon 2 tjedna primjene).
Benzoyl peroxid je dostupan u obliku 2,5%-10% gela ili kreme.Može izazvati prolazno crvenilo i ljuštenje kože pa se mora primjeniti oprezno i postepeno.Ukoliko se primjenjuje kod tamnoputih osoba može izblijediti kožu i kosu,zato je potreban oprez.
To je odličan lijek!

Pozdrav!

Narcisa

19.03.2006. 12:01

Ja imam strasne probleme sa potkoznim aknama i crvenilom na licu. Akne su upaljene i strasno bole. Bila sam kod koznog doktora i dobila tablete "Roaccutan" 20 i 10 mg, koje pijem navece i ujutro. Vec sam popila 200 tableta ali nema nikakvog rezultata. Lice je sve gore i gore, a akne neprolaze. Jos uvjek su upaljene i stalno izlaze nove. Ja zivim u Svedskoj i molim vas ako mi mozete pomoci da mi preporucite nesto sto bi mi pomoglo da se rijesim ovog problema.

Unaprijed hvala...........

Narcisa