Akne


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 271 | Broj poruka: 1364

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


AHA voćne kiseline preko ljeta


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

rastagal

17.05.2006. 14:47

Imam jako osjetljivu kožu, povremeno sa seboroičkim dermatitisom, a za vrijeme pms-a pojave mi se akne u području brade koje se aktivne 5-6 dana, ali kada se osuše, ostaju ružne crvene točke. Nakon 2-mjesečne terapije Geomycinom(oralno), akne se manje pojevljuju, ali mrlje, naravno, ostaju. Dermatologica mi je sada prepisala Uriage Hyfac plus emulziju sa AHA voćnim kiselinama po noći, a preko dana Lierac emulziju za lice i tijelo SPF 25 do kontrole 18.6. Kako imam osjetljivu kožu, a dosta vremena provodim na suncu, bojim se početi sa AHA kremom, jer sam čula da ih nije dobro koristiti za vrijeme sunčanih mjeseci. Osim toga, mislim da je potrebno više od mjesec dana tretmana da bi se vidjeli rezultati, a ja ću uskoro na more, pa tamo ne mislim nastaviti sa AHA. Što vi mislite o korištenju AHA u ovo doba godine?
Da li ću moći pocrniti uz zaštitu od SPF 25 ili da rađe uzmem Uriage Hyfac plus matirajuću emulziju za dan?
Ima li netko iskustva sa Avene Cycalfate u ublažavanju ožiljaka od akni, jer meni baš nije pomoglo...
Neka druga kremica za to?
Puno hvala unaprijed!!!

mr. sc. Jadranka Sokol, dr. med.

24.05.2006. 21:50

Poštovana!

Možete koristiti pripravak sa AHA navečer,a danju je obavezna zaštita od sunca! Ukoliko se pridržavate uputa, ne bi trebalo biti problema.Ako pak ne možete bez sunčanja ,ostavite primjenu voćnih kiselina za jesen.
Za ublažavanje ožiljaka od acne također mogu pomoći kreme sa voćnim kiselinama ,te piling sa glikolnom kiselinom kojega također treba provoditi u hladnijem periodu godine.
Pozdrav!