Akne


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 271 | Broj poruka: 1364

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Akne


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Kika

14.05.2006. 14:17

Pozdrav svima! Dvadeset i tri mi je godine i imam problema s aknama još od puberteta,menstruacije su mi od samog početka bile vrlo redovite,bezbolne,umjereno obilne.Nakon posjeta ginekologu,preporučeno mi je uzimati kontracepcijske pilule(Diane35).Sada ih uzimam već 2,5 godine, isključivo ih koristim u borbi protiv akni;vidim dosta dobre rezultate,na leđima akni više nemam,na grudima također,a na licu se pojavi par akni prije nego trebam dobiti menstruaciju.No ipak su te akne još uvijek upalne,ponekad i bolne iako koristim kontracepcijske pilule.Molim Vas recite mi, je li normalno da se akne još uvijek javljaju nakon tog perioda korištenja pilula?
Kada sam bila na liječničkom pregledu,rečeno mi je da je samnom sve u redu,s obzirom na normalne i redovne menstruacije prije uzimanja pilula;rečeno mi je i da mi je lijevi jajnik malo veći u odnosu na desni,ali da je to sve normalno i da je samnom sve u redu.
Ali zanima me ipak,zašto ponekad osjećam male bolove (podnošljive), na lijevoj strani,ponekad i na desnoj,ali pretežito na lijevoj,par dana prije i nakon menstruacije, a koristim Diane35?
Ima li to veze s tim što mi je lijevi jajnik malo veći od desnog,ili je to samo moja autosugestija straha od mogućih bolesti ili neplodnosti?

mr. sc. Jadranka Sokol, dr. med.

24.05.2006. 09:06

Draga Kika!

Posjeti ginekologa ponovo i pokušaj se dogovoiriti za uzimanje kontraceptiva novije generacije ili posjeti dermatologa koji će ti možda savjetovati liječenje na neki drugi način . Bolnost u području jajnika neposredno prije menstruacije je normalna pojava te se ne moraš bojati!
Pozdrav!